Proces

Proces

De productie van de (h)eerlijke vruchtensappen begint bij de teler. Als de oogst is binnengehaald, wordt bij Schulp het fruit verwerkt. Eerst wordt al het fruit onder toeziend oog van onze medewerkers geïnspecteerd. Alleen het gezonde fruit wordt gewassen, fijngemalen en zorgvuldig geperst. Zo komt het natuurlijke sap vrij. Daarna ondergaat het sap een korte warmtebehandeling waardoor het in een gesloten fles prima houdbaar is, maar ook de gezonde vitamines en mineralen behouden blijven. In dit hele proces wordt er niets toegevoegd aan het fruit. Alleen het pure sap komt in de fles. En zo hoort het ook, vinden we bij Schulp.

Echt sap is natuurtroebel en puur natuur. Ons kwaliteits- en hygi├źnebeleid, dat van toepassing is op het gehele productieproces, is HACCP gecertificeerd. Tevens is het productieproces beoordeeld en gecertificeerd door SKAL. Dit betekent dat wij biologisch geteeld fruit mogen verwerken en met een Eko-keurmerk op de markt brengen.

Wist u dat een appel voor meer dan 90 procent uit sap bestaat? De fruitpulp die overblijft na het persen, gebruikt een naburige melkveehouder aan de overkant van de Vecht als gezond veevoer voor zijn koeien.

Meer weten of kennismaken?


Afvulruimte

Altijd al willen zien hoe de productie van onze vruchtensappen in zijn werk gaat ? Bekijk het hier!