Nieuws

26 september 17

Schulp Vruchtensappen wint Ondernemersprijs Stichtse Vecht

‘Heel Stichtse Vecht kan trots zijn op een bedrijf als Schulp Vruchtensappen,’ staat in het juryrapport voor de Ondernemersprijs Stichtse Vecht 2017. Het was een spannende strijd tussen de drie genomineerden, maar de jury koos ervoor dit authentieke familiebedrijf uit Breukelen de prijs toe te kennen. De prijsuitreiking vond plaats op 14 september in Maarssen, tijdens de jaarlijkse ondernemersbarbecue in het gemeentekantoor bij Goudestein.

Tijdens een drukbezochte barbecue krijgt directeur Albert Schulp de Ondernemersprijs uitgereikt uit handen van Bert Jan Breman van de Rabobank. De prijs, beschikbaar gesteld door de Rabobank, is een beeld van een zeilboot. De prijs geeft de band van Stichtse Vecht met het water aan, en symboliseert tegelijk dat de winnaar de wind in de zeilen heeft.

Visie
Angelika Pelsink, voorzitter van de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht, feliciteert de winnaar en overhandigt hem een bos bloemen. De jury koos voor Schulp om een aantal redenen. Wethouder Pieter de Groene leest voor wat er staat in het juryrapport: ‘Schulp Vruchtensappen is van een traditionele fruitkweker omgeturnd tot een zeer succesvol vruchtensapbedrijf. Het fruit uit eigen perenboomgaard wordt geperst tot vruchtensappen. Daarnaast koopt Schulp ander fruit in, liefst van lokale telers.’ De jury, bestaand uit een vertegenwoordiging van Rabobank, Nyenrode en OSV, zag tijdens het bedrijfsbezoek dat het sap zo uit de natuur wordt geperst. Er worden geen stoffen aan toegevoegd. Met zijn keuze om zich volledig toe te leggen op vruchtensappen heeft Schulp al laten zien over visie te beschikken en innovatie te omarmen, oordeelde de jury.

Trots op Breukelen
Daarnaast is Albert Schulp een voorvechter van de bio-industrie. En hij was al actief in de circulaire economie, voordat deze term überhaupt was uitgevonden: het restafval van het fruit wordt verkocht aan biologische boeren. Tot slot zag de jury dat Schulp trots is op Breukelen: op de etiketten zijn lokale plaatjes afgedrukt: ‘En dat maakt dat heel Stichtse Vecht trots kan zijn op een bedrijf als Schulp Vruchtensappen.’ De twee andere genomineerden zijn Qumey uit Maarssen en Wisse Tuinen uit Kockengen. Zij ontvangen een oorkonde en een bos bloemen.

Foto: Jan J. van Dijk
Tekst: Olga Leever van de Schone Schrijfster
Bron: VAR